Darts

Darts

Uitdagend, spannend en gezellig

Zin in een gezellig en uitdagend potje darts? Sinds heden hebben we bij Indoor Sports Centre Groningen ook meerdere dartbanen. Al een tijdje merkten wij dat er in Groningen een grote behoefte was aan een goede dartlocatie. Om deze reden hebben we een groot aantal dartborden opgehangen in ons nieuwe Darts Centre naast het sportcafé. Kom gezellig eens langs!

Spelregels

In tegenstelling tot bijvoorbeeld padel en padbol weet bijna iedereen wel hoe darts werkt. Toch nog even in het kort:

  • Aan het begin van een wedstrijd krijgt elke speler 501 punten die hij moet wegwerken. Per beurt kan een speler drie pijltjes gooien om dit te doen.
  • De speler moet precies op 0 uitkomen, maar mag alleen finishen op een dubbel.
  • De speler die als eerste op 0 uitkomt, wint de leg (of set, afhankelijk van hoe er wordt gespeeld).
  • Raakt de speler een vakje in de binnenste ring (een triple), dan worden zijn punten van die pijl verdriedubbeld. Raakt de speler een vakje in de buitenste ring, dan worden ze verdubbeld. De bullseye levert 50 punten op, de ring daar direct omheen 25.

Wat maakt darts zo leuk?

Darts is niet alleen een leuke kijksport, het is ook het ideale spel om samen met je vrienden in het echt te spelen. Een potje darts heeft een sterk competitie-element en niks is zo leuk om één van je vrienden met een prachtige finish af te troeven. Daarnaast is het uitdagend en geeft het een enorme kick als je een mooie score gooit. Bovendien kan darts echt een psychologisch spelletje zijn, wat het nog moeilijker maakt.

Darten bij Indoor Sports centre Groningen

Kom dus gauw eens langs in ons splinternieuwe Darts Centre en neem ook zeker je vrienden mee. Voor je het weet rijg ook jij de 180ers aaneen!

darts
darts groningen