Padbol

PADbol

SNEL, COMPACT EN UNIEK

Padbol is een relatief nieuwe sport die kan worden gezien als de voetbalvariant van padel. De sport werd in 2008 bedacht en wint snel aan populariteit. Zeker in Zuid-Europa en Zuid-Amerika groeit padbol in een hoog tempo. De sport is uniek, snel, compact en leuk voor jong en oud.

Indoor Sports Centre heeft de enige twee padbol courts van ons land en is daarmee uniek in Nederland. Reserveer snel jouw baan en maak kennis met deze innovatieve en spectaculaire sport!

Spelregels

Padbol bevat elementen van padel, tennis, squash, voetbal en volleybal, maar qua spelregels lijkt het het meest op padel.

  • Padbol wordt gespeeld met 2 tegen 2.
  • Het spel vindt plaats op een rechthoekig veld van 10 bij 6 meter met in het midden een net en omgeven door glazen wanden.
  • De puntentelling werkt hetzelfde als bij tennis, met games en sets. Punten worden uitgedeeld als de bal de grond raakt.
  • De wanden mogen gebruikt worden in het spel.
  • De bal mag pas over het net gespeeld worden na minstens twee en maximaal drie contacten, uitzonderingen daargelaten.
  • Spelers mogen de bal wel meteen over het net spelen als ze de glazen wanden gebruiken of als ze zich in de rode aanvalszone bevinden.

Waarom padbol?

Wat maakt padbol nou zo leuk? Dat zit hem eigenlijk in veel dezelfde dingen als waarom padel en speedsoccer, de andere sporten die je bij ons kunt spelen, zo leuk zijn. Padbol is namelijk, dynamisch, snel, levendig en uniek. Het is een attractieve sport waarbij je altijd geconcentreerd moet blijven. En daarnaast is het ook heel erg leuk om naar te kijken!

Padbol bij Indoor Sports Centre

Wil je in Nederland padbol spelen, dan moet je wel naar Indoor Sports Centre in Groningen. Wij hebben namelijk de enige twee officiële padbol courts van het land. Reserveer dus snel en geniet van deze unieke sport.

Padbol op topniveau