Padel

PADEL

SNEL, COMPACT EN UNIEK

Er is bijna geen sport die zo snel populairder wordt als padel, een soort combinatie van tennis en squash. In Spanje is padel na voetbal al de meest beoefende sport van het land, en ook Nederland raakt steeds meer in de ban van deze dynamische tennisvariant. Padel is snel, compact, uniek en erg eenvoudig om te leren.

Indoor Sports Centre is de enige locatie in Noord-Nederland waar je deze unieke sport kunt spelen. Bij ons vind je drie indoor padelvelden uitgerust met het officiële World Padel Tour kunstgras.

Spelregels van padel

Padel lijkt erg op tennis en squash, maar kent wel een aantal unieke spelregels.

  • Padel speel je met 2 tegen 2.
  • Een padelveld is 20 bij 10 meter groot met eromheen glaswanden en hekken en in het midden een net.
  • De puntentelling werkt hetzelfde als bij tennis, met games en sets.
  • Er moet onderhands geserveerd worden.
  • De wanden mogen gebruikt worden in het spel.
  • Tijdens een rally mag de bal slechts één keer het veld raken, anders is het een punt voor de tegenstander.
  • De tegenstander scoort een punt als je de bal direct tegen een wand of hekwerk slaat zonder hem eerst te laten stuiteren. Hetzelfde geldt voor als de bal het hekwerk raakt voordat hij over het net is gegaan.

Wat maakt padel zo leuk?

Er zijn verschillende redenen waarom padel in korte tijd zo populair is geworden. Ten eerste is het een enorm innovatieve en dynamische sport. Daarnaast is het snel, levendig en ook leuk om naar te kijken. Bovendien is het erg toegankelijk, omdat het weinig belastend is en een stuk sneller te leren is dan tennis. Een ideaal spel dus voor zowel de competitieve als recreatieve speler!

Padel spelen bij Indoor Sports Centre

Indoor Sports Centre is de enige locatie in Groningen en de rest van Noord-Nederland waar je padel kunt spelen. Het mooie aan onze locatie is dat de drie banen binnen liggen. Padel wordt meestal buiten gespeeld, maar bij slecht weer kan er dan niet goed gespeeld worden. Worden de glazen wanden nat, dan verandert het spel namelijk flink.

Wil je serieus bezig met padel? Wij bieden ook lessen aan, waarin we je alle technieken, tactieken en skills aanleren. Heb je interesse? Neem dan een proefles voor slechts 10 euro!

Daarnaast hebben wij ook specifieke padel lidmaatschappen. Voor 360 euro per jaar speel jij het hele jaar door padel bij Indoor Sports Centre Groningen.

Padel op profniveau