Speedsoccer

SPEEDSOCCER

SNEL, DYNAMISCH EN INTENSIEF

Speedsoccer is een nieuwe voetbalvariant die is overgekomen uit Engeland. Bij speedsoccer speel je op een klein veld van 30 bij 15 meter. Hieromheen zitten boardings en netten, waardoor de bal nooit het speelveld verlaat. Hierdoor is speedsoccer uiterst dynamisch, snel en intensief.

Zin om jezelf helemaal uit te leven op een speedsoccerveld? Bij Indoor Sports Centre in Groningen vindt je twee FIFA gecertificeerde indoor speedsoccer velden, plus een extra miniveld buiten op de kade.

Spelregels van speedsoccer

Hoewel speedsoccer erg op normaal voetbal lijkt, zijn er qua spelregels een heleboel verschillen. De belangrijkste spelregels op een rijtje:

  • Het spel wordt gespeeld met 5 tegen 5; vier veldspelers en één keeper. Maar omdat het spel bijna nooit stil ligt en het daardoor erg intensief is, raden we je aan om altijd voldoende wisselspelers mee te nemen.
  • De speelduur is doorgaans 2 x 15 minuten, maar hier zijn geen vaste regels voor.
  • De bal kan het veld niet verlaten, dus het spel gaat altijd door.
  • Het spel wordt alleen stil gelegd bij een doelpunt, overtreding of als de doelman de bal buiten het doelgebied oppakt.
  • Speedsoccer kent geen ingooi, hoekschop of buitenspel.
  • Wisselen doe je via het ‘vliegende-wisselprincipe.’ Net als bij ijshockey mag je door wisselen zonder dat het spel stil ligt.
  • Slidings maken is verboden.
  • Overtredingen buiten het strafschopgebied worden bestraft met een indirecte vrije trap. Deze moet meteen worden genomen.
  • Overtredingen binnen het strafschopgebied worden bestraft met een strafschop. Deze wordt genomen op 7 meter van het doel.

Wat maakt speedsoccer zo leuk?

Het is niet zo gek dat speedsoccer alsmaar aan populariteit wint. Omdat er geen dode spelmomenten zijn is het spel ontzettend dynamisch, snel en intensief. En het is niet alleen attractief om te spelen, maar ook om naar te kijken. Er vallen immers altijd veel doelpunten. En doordat er geen scheidsrechters zijn, wordt er echt een beroep gedaan op ieders sportiviteit.

Speel je tegenstanders uit door een combinatie met de boarding, geef diepe ballen via de netten of maak gebruik van de vele rebounds. Ballen die naast de goal worden geschoten komen via de boarding terug, dus veel schotkansen, rebounds en goals gegarandeerd!

Speedsoccer bij Indoor Sports Centre

Indoor Sports Centre heeft in Groningen twee indoor speedsoccervelden waarop het hele jaar door gespeeld kan worden. Het is toegestaan om hierop met zaalschoenen, kunstgrasschoenen of voetbalschoenen met vaste noppen te spelen. Voetbalschoenen met pinnen zijn verboden. Wij beschikken zelf over ballen en hesjes.