Tafeltennis

TAFELTENNIS

SNEL, INTENSIEF EN SPANNEND

Zin in een ouderwets intensief potje tafeltennis in Groningen? Er is weinig zo leuk om je vrienden aan de tafeltennistafel af te troeven met de hardste of listigste balletjes. Tafeltennis is bovendien goed voor de gezondheid en wordt ook wel gezien als de beste hersensport ooit! Bij Indoor Sports Centre Groningen hebben we meerdere tafeltennistafels waarop jij je vrienden of familie kunt uitdagen voor een potje pingpong. Kom gauw eens langs!

De spelregels van tafeltennis

Niet iedereen hanteert dezelfde spelregels bij het spelen van tafeltennis. Daarom hier nog even de belangrijkste officiële spelregels op een rijtje.

  • Een tafeltenniswedstrijd wordt gespeeld in het format “best of five,” oftewel: de speler die als eerst drie games wint is de winnaar. Elke game gaat tot elf punten.
  • Een game moet met tenminste twee punten verschil gewonnen worden.
  • Je scoort een punt wanneer je de bal over het net op de helft van je tegenstander slaat en hij of zij hem niet correct terug weet te slaan.
  • Je mag twee keer achter elkaar serveren, daarna gaat de opslag naar de andere speler. Staat het 10-10, dan wisselt de service na elk punt.
  • Bij het serveren moet je de bal vanuit je vlakke hand tenminste 16 centimeter recht omhoog gooien voordat je slaat. Je hand en de bal moeten hierbij altijd in het zicht zijn.

Wat maakt tafeltennis zo leuk?

Tafeltennis spelen is pure fun, dat weet iedereen. Maar waarom nou precies? Ten eerste komt dit omdat het zo ontzettend toegankelijk is. Jong of oud, goed of slecht; iedereen kan het spelen. De techniek is simpel te leren, maar het feit dat er zo veel verschillende technieken mogelijk zijn, maakt het ook weer boeiend. Want met de juiste techniek profiteer je optimaal van de technische zwaktes van je tegenstander.

Daarnaast is tafeltennis fysiek intensief en gebruik je er meer spiergroepen bij dan je zou denken. En het is niet alleen een fysieke sport, maar ook een echte denksport. Voortdurend moet je keuzes maken over hoe je de bal het beste kunt spelen om je tegenstander af te troeven. Er zijn nooit twee potjes tafeltennis hetzelfde!

Tafeltennis spelen in Groningen bij Indoor Sports Centre

Kom dus snel eens langs bij onze mooie locatie en Groningen en daag je vrienden uit op één van onze tafeltennistafels. Plezier gegarandeerd!
tafeltennis